مجموعه ادب حضور، مجموعه ای پنج جلدی است که آداب مهم ترین ایام سال را در از زبان اهل معنا بیان می کند
مجموعه «ادب حضور» به آداب و مناسک ایام پر برکت میپردازد. زمان هایی برای اوج گرفتن معنویات انسان.
در جلد پنجم این مجموعه ارزشمند، به آداب و مراقبات عزاداری سیدالشهدا(علیهالسلام) میپردازد.
این کتاب در بخش اول به بیان آداب عزاداری به ویژه در محرم و صفر میپردازد و از نقش توسل به اهلبیت در سلوک توحیدی سخن به میان میآورد.
از آداب اقامه عزا حسینی به اهتمام گریه بر اباعبدلله، اقامهی مجلس و دسته عزاداری، مداحی و مرثیه سرایی و اهتمام به زیارت عاشورا اشاره میکند.
در بخش دوم آداب زیارت سیدالشهدا و راهپیمایی اربعین حسینی را بیان میدارد و از فضیلت زیارت به ویژه به صورت پیاده سخن میگوید.
کتاب حاضر، عصارهی دستورات اخلاقی و عبادی و همچنین معارف توحیدی پیرامون ماه شعبان، بنا برمکتب تربیتی علامه طباطبایی است.
ویژگی مهم این کتاب آنست که جناب استاد فیاضبخش به عنوان مؤلف، برخی لطایف و ظرایفی که خود از محضر اساتید اخلاق و سیر وسلوک، به ویژه مرحوم آیتالله سعادتپرور دریافت نموده، در اینجا ذکر گرده.
مرحوم آیت الله بهجت هم به همین سنت تأسی نموده و حدود ۵۰ سال، هر جمعه مجلس روضه برپا می نمود. آن بزرگواران مقید بودند که در تمام مجالس و جلسات خود، روضه و توسل به سید الشهداء لا داشته باشند؛ چنان که فرزند آیت الله بهجت می گوید:
ایشان در هر مجلسی که به مناسبت های مختلف برپا می کرد، گریزی نیز به کربلا و مصائب ابا عبدالله ال می زد. ایشان اصرار داشت که اهل منبری که می آیند، به ایشان توسل پیدا کنند. مثلاً امروز اگر روز شهادت امام رضا است و ذکر مصیبت ایشان را می خوانند، آخرش مصیبت سید الشهداء الا را بخوانند... می فرمود مصیبتی که همه ی ائمه برایش یک شأنیتی قائــل بودند، از آن غافل نباشید.»
نظرات