کتاب اخلاق کار تشکیلاتی به قلم محمدحسن وکیلی با موضوع تبیین اهمیت کار تشکیلاتی را موسسه جوانان آستان قدس به چاپ رسانیده است.
بی شک یکی از مهمترین وظائف هر انسانی خدمت به جامعه و تلاش در راه تعالی آن است کسی که خود را از پرداختن به امور جامعه اسلامی به کل جدا نموده و دغدغه ای در این باب ندارد از حقیقت اسلام بهره ای ندارد؛
هر کس صبح نماید در حالی که نسبت به امور مسلمانان دغدغه ندارد مسلمان نیست.
فعالیتهای اجتماعی اثر بخش جز با کار تشکیلاتی ممکن نیست؛ زیرا تا نیروها در کنار هم جمع نـ نشده و هم افزائی صورت نگیرد انجام کارهای بزرگ ممکن نخواهد شد. از این رو کار اجتماعی تشکیلاتی یک ضرورت است.
کار تشکیلاتی موفق متوقف بر مراعات نکاتی اخلاقی است که بدون آن تشکیلات به ثمر نمیرسد.
برخی از این نکات اخلاقی مربوط به حوزه وظائف فرد در عرصه خودسازی و تعیین نسبت خودسازی و جامعه سازی است و برخی مربوط به آنچه در درون تشکیلات باید مراعات شود میباشد.
کتاب اخلاق کار تشکیلاتی پاسخی کوتاه به سؤالاتی است که در این باب مطرح می گردد و خواندن آن برای همه فعالان فرهنگی و تلاش گران عرصه اجتماع راهگشا می باشد.
معنای عام تشکیلات و تشکل، عبارت است از: «مجموعهای متشکل از چند نفر برای رسیدن به یک هدف مشترک». این مجموعه میتواند در قالب خانوادهای باشد که در کنار یکدیگر زندگی میکنند و اهداف مشترکی دارند یا در قالب افرادی باشد که در یک مجتمع مسکونی ساکن هستند و حداقل یک هدف مشترک در این مجموعه دارند یا در قالب هیئت نهاد یا کشوری باشد که اعضاء آن در کنار یکدیگر هدف یا اهداف مشترکی را دنبال میکنند؛ اما تشکل و تشکیلات گاهی در معنای خاص تری به کار میرود که ناظر به لایه و سطح خاصی از افراد جمع شده در کنار یکدیگر است.
«تشکیلات در تعریف اصطلاحی ناظر به «گروه متشکل از چند نفر داوطلب است که در محیطی با ساختار منظم و فرآیندهای مشخص برای نیل به اهداف گروهی با یکدیگر همکاری میکنند. در این تعریف اصطلاحی، تشکیلات یک هویت سازمانی دارد؛
نظرات